ΤTAG X Save your Hood

23/2/24
Image

Μια ημέρα εθελοντικής προσφοράς

Την Κυριακή 4/2 καταφέραμε να υλοποιήσουμε την πρώτη μας κοινή δράση με μια ομάδα, το έργο της οποίας θαυμάζουμε ιδιαίτερα! Ένας εθελοντικός καθαρισμός σε υγροβιότοπους της Εύβοιας. Η ιδέα γεννήθηκε κατά την προετοιμασία του TTAG Christmas Party, όταν αναρωτιόμασταν πως θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε μέρος των εσόδων του για κάποιο φιλανθρωπικό ή περιβαλλοντικό σκοπό, στηρίζοντας κάποιο έργο που συνάδει με τις αξίες και τα πιστεύω της ομάδας μας. Το πάρτυ μας γέμισε από κόσμο και αγάπη, οι λαχνοί έγιναν ανάρπαστοι (σας ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά που ήσασταν εκεί και μας στηρίξατε καθώς και τους υποστηρικτές και χορηγούς των δώρων (ikaria surf school, η γεωγραφία είναι πολύ κουλ, mohxa clothing, ode to socks, deerme clothing, Διακοπές στον Άλιμο, terra kota ceramics ΧΚ Βασιλίτσας )

Girl holding the thing about greece sticker

και…έτοιμοι!

Τελικά είναι ωραίος ο εθελοντισμός

Μια τρελή ιδέα λοιπόν, σε έμπνευση και συντονισμό του Βασίλη και του Save your Hood έγινε πράξη. Ένα γεμάτο λεωφορείο από Αθήνα, το πιο αποφασισμένο γκρουπ ανθρώπων με τεράστια όρεξη και διάθεση για προσφορά, συνάντησε τοπικούς εθελοντές και συλλόγους. Όλοι μαζί, ξόδεψαν την Κυριακή τους με ένα πρωτόγνωρο σκοπό: να καθαριστούν περιοχές του Ευβοϊκού από την εκτεταμένη ρύπανση που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή. 4 υδροβιότοποι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, υπό το βλέμμα της χιονισμένης Δίρφης

information about marshlands and birds in greece

Υγρότοπος Ωρωπού, Εκβολές Ασωπού,  Υγρότοπος Φάρου Αυλίδος, Υγρότοπος Ψαχνών «Κολοβρέχτης». 4 πανέμορφες τοποθεσίες, τις οποίες αξίζει να επισκεφτείτε, να περπατήσετε και να παρατηρήσετε την πανίδα της περιοχής.

Οι υγρότοποι αυτοί επιλέχθηκαν μέσα από την αναγκαιότητα να αναγνωριστούν ως ένα μοναδικό σύμπλεγμα υγροτόπων, απαραίτητο για χιλιάδες πτηνά. Ένα σύμπλεγμα που μας χρειάζεται για να αναδειχθεί και να προστατευθεί από κάθε απειλή.

boy volunteer cleaning trash in greece

Η κατάληξη από τη συνεργασία 78 εθελοντών;  Να απομακρυνθούν 34.700 ΛΙΤΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, 30+ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΙ ΚΑΔΟΙ, μια μικρή ανάσα για το ευρύτερο οικοσύστημα και τα εκατοντάδες πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο και τροφή εκεί.

Παρά την κούραση και την απογοήτευση από κάποιες εικόνες που αντικρίσαμε, η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, τα χαμόγελα και η αλληλεγγύη, οι γνωριμίες με ανθρώπους με κοινό όραμα και η συντροφικότητα είναι αυτά που θα μείνουν στο μυαλό και την καρδιά μας!

volunteers cleaning beach snow mountain greece

Έχουμε όλοι γύρω μας μια γειτονιά, ένα χωριό, μια αγαπημένη παραλία, ένα σημείο στη φύση που αποτελεί το καταφύγιο μας. Μέρη που δυστυχώς ολοένα και περισσότερο απειλούνται από την κλιματική αλλαγή, μαστίζονται από απορρίμματα και κυρίως πλήττονται από λάθος νοοτροπίες. Ας βάζουμε όσο συχνότερα μπορούμε το λιθαράκι μας ώστε να στεκόμαστε εμπόδιο σε όλα αυτά και με την υπεύθυνη στάση και δράση μας σε κάθε δυνατό επίπεδο να διατηρούμε τον περίγυρό μας καθαρό, όπως θα θέλαμε να τον απολαμβάνουμε.

heroin flying marshland

Ευχαριστούμε θερμά το Save your Hood για την άψογη διοργάνωση και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ομάδων και φυσικά τους εθελοντές που αφιέρωσαν το χρόνο και την ενέργεια τους για αυτόν το σκοπό!

Και έπεται συνέχεια! Save the date 31/3 & ραντεβού στο πανέμορφο Νυμφαίο, στην ορεινή Φλώρινα. Παρέα με φίλους και τους εθελοντές από το Save your Hood ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας για τον καθαρισμό και την ανάδειξη του ρέματος κάτω από το Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής (Λύκου & Λύγκα) του Αρκτούρου

Nymfaio arktouros trip experience bear

Τεράστια ευχαριστώ στους τοπικούς συλλόγους Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού, Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρου Αυλίδος ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ και όλους τους εθελοντές για την συνεργασία και τη βοήθεια.

Τεράστιο respect στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για τον αγώνα που δίνει και για τον ανιδιοτελή τρόπο που μοιράζεται την γνώση και την εμπειρία των μελών της για τους υγροβιότοπους και την ορνιθοπανίδα.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής  που μας εμπιστεύτηκαν τον πανέμορφο Γελαδάρη που απελευθερώσαμε στον υγρότοπο του Ωρωπού. Ο Γελαδάρης αυτός βρέθηκε εξαιρετικά τραυματισμένος και μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο, η ομάδα της Άνιμα κατάφερε να τον κάνει σαν καινούργιο! Μια μοναδική στιγμή που θα θυμόμαστε καιρό, απίστευτα συναισθήματα παρακολουθώντας την επιστροφή του ερωδιού στο φυσικό του περιβάλλον και την ελευθερία

releasing recovered heroin

Ευχαριστούμε το Δήμο Ωρωπού  και το Δήμο Χαλκιδέων για την γρήγορη ανταπόκριση στο αίτημα του Save your Hood για άμεση απομάκρυνση των συλλεχθέντων απορριμμάτων.

Αυτή η δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή της Sanitas   με την παροχή σακουλών απορριμμάτων από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.